onsdag 8 december 2010

råglimpa med brödkryddor

Imorse skållade jag rågmjöl i en bunke och efter skolan cyklade jag och köpte jäst och sirap. Här har bakats råglimpa idag!

Att baka bröd tar sin tid. Tålamod får man ha om man ska ge sig på att baka det här brödet. Två omgångars jästid i 45 minuter vardera och 50 minuter i ugnen. Sen bör brödet svalna en bra stund för att det ska gå att skiva utan att ramla sönder. Men nybakat bröd är sååå värt att vänta på!


Enligt receptet ska brödet hålla sig saftigt i upp till en vecka. Jättebra när man bor själv och inte klämmer i sig en hel limpa innan den hinner bli torr och tråkig.


Sugen? Klart man blir! Receptet hittar du här. För att kopiera mig till punkt och pricka tillsätts en halv påse blandade och malda brödkryddor samtidigt som sirapen och saltet. På grund av mängden sirap använde jag faktiskt jäst för söta degar, men det kan man nog göra som man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar