lördag 11 december 2010

tjocka släkten känner sig kanske lite tjockare ikväll

Hemmagjorda sillsorter, olika varianter av lax, krämig jansson, småvarmt, korvar och kallskuret, revbenspjäll, hembakad leverpastej, ostar, brunkål, långkål, fröiga knäckebröd, saftiga bröd..
En stor gryta risgrynsgröt, saftsås, fluffig ris a'la malta, ett bord proppat med julgodis..
jag skulle kunna fortsätta i oändligheten för det tog verkligen aldrig slut med godsaker. Till sist var vi ändå tvungna att sluta för något som tog slut var plasten i magen.

Vi har som ni kanske förstår varit på julbord idag. Det har avnjutits här, på Tunneberga gästgifvaregård i Jonstorp utanför Helsingborg. Jag kan inget annat är varmt rekommendera denna mysiga och hemtrevliga lilla gård som ligger alldeles utmed byvägen. Allt på de dignande borden är hemlagat, personalen är tillmötesgående och kockarna och ägaren verkar vara noga med att alla gäster ska bli nöjda. Det här var vårt första julbord där, men vi var där en omgång i påskas och farmor har haft födelsedagskalas där några gånger. Alltid lika gott, och alltid lika galet mätt efteråt!

Nu sitter jag hemma ocg avrundar med lite plugg och glögg. Imorgon ska här julbakas :) Pepparkaksdeg står och mognar i kylen och efter frukost ska en saffransdeg knådas ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar