torsdag 30 juli 2009

Lastbilstur

Med en 25 meter lång lastbil proppad med 19 ton varor från ICA lämnade jag och pappa Helsingborg igår eftermiddag för att styra kosan mot Karlskrona. Inte förrän fram emot tre i natt stupade vi i sängarna hemma. Pust! Att vara lastbilschaffis är minst sagt ett tufft jobb! Inte nog med att alla 19 ton ska fraktas upp, de ska av dras ut ur både lastbil och släp också! Därefter ska alla tomma pallar och pantburkar på, köras tillbaka till Helsingborg och än en gång lastas av. In och ut, in och ut.. Tur att det finns truck!

Hur som helst, trots allt slit har vi haft det jättemysigt. Man hinner prata om både det ena och det andra medan man sitter och kör och vi hade en välförtjänt matrast med medhavd matsäck innan vi begav oss hemåt igen. Och vilken utsikt man har där uppe från hytten! (Hytten, heter det så?)

Jag måste även passa på att skryta lite. För hur många har egentligen lastat pallar med truck inne på ICA's lager och kört en 25-meter lång lastbil med släp förr?


Sådan far..


..sådan dotter!

Nu ska jag försöka hjälpa mamma att fixa med grillning och pastasallad så jag hinner till stan och fika med Ellinor!

tisdag 28 juli 2009

Halvvägs

Nu är kakan halvklar och doften som sprider sig i köket är olidlig. Familjen, kom hem med båten nu! Mamma ringde nyss och sa att Albin redan hade dragit upp ett par fiskar. Roligt!
Nu ska jag sätta mig i solen ett tag och få lite färg på min bleka kropp. Jag får gömma ansiktet under en keps eller något, jag vägrar ta bort sminket!


Efter en halvtimme i ugnen börjar det allt likna något.


På med nöt- och kanelklet och in en runda till. MAMS!

Snyggast i stan!

Det är jag det! Har nyss varit på Make-up rådgivning på The Body Shop och resultatet blev grymt bra! Synd bara attjag valde en helt vanlig tisdag då jag inte har några som helst sociala planer för kvällen. Förutom en joggingrunda i morse och svängen på stan som jag nyss kom hem ifrån ska dagen spenderas med att skala potatis, baka rabarberpaj och tillsammans med min nya dosa och bärbara vän försöka komma underfund med hur Internetbanken fungerar. Det är ju i och för sig tisdagsklubben ikväll, men njää.. Imorgon ska jag åka i lastbilen med pappa hela dagen (och natten) lång och då vill man ju inte gärna sitta och vara sliten! Jag får helt enkelt spara mina sminktips tills nästa gång det vankas festligheter. Så länge får jag nöja mig med att dröja kvar lite längre framför spegeln och beundra mig själv varje gång jag passerar.

söndag 26 juli 2009

Hipp Hurra


Grattis till farmor Berit som fyllde 85 år igår. Tänk vad tiden går fort, jag minns hennes åttionde födelsedag som om det vore igår..
Festligheterna ägde rum på Tunneberga Gästgifvaregård och farmor hade lyckats ordna ett rejält och lyckat kalas. Efter tre timmars konstant ätande av ett minst sagt utsökt smörgåsbord bar det av hemåt för att pausa och ladda om inför nästa födelsedagsbarn.
Sofia från klassen på högstadiet drog tillsammans med sin styvpappa ihop ett hejdundrande coktailparty i deras trädgård i Ramlösa. Ljusslingor, utspridda sittplatser, bar med drinkar och pilkastning. Behöver jag skriva mer för att säga att det var lyckat? Och ännu bättre var att jag åkte dit tillsammans med Elinor som jag inte träffat på år och dar. Det får banne mig bli ändring på det! Efter att ha blivit lagom runda under fötterna av alla goda drinkar fortsatte vi ner mot stan för den roligaste kvällen jag haft på länge.


Sofia agerade bartender under kvällen

fredag 24 juli 2009

Festivalpremiär

Kvällen igår blev lyckad, även om det inte blev riktigt lika röjigt som det hade hoppats på. Det får bli nya tag ikväll!
Jag och Ellinor hade iallafall en jättemysigt start med dukat bord, tända ljus och plockmat. Jag vet inte var tiden tog vägen under dagen igår men hela dagen lång gick jag här hemma och gjorde dippar, tinade bröd och skalade morötter. Efter att ha jobbat extra två långa dagar i rad var det det minsta Ellinor var värd att komma hem till. Och det verkade som hon uppskattade vår "kärleks-middag" på tu man hand och det var faktiskt väldans gott efter att bara ha fått laga och smygtitta på allt det goda i kylen hela dagen!
Att man sen alltid gör för mycket är en annan sak. Jag kan äta plockmat och gegga-röror i ett halvt sekel nu. Har nyss gjort varm tonfisk-röra-macka och vattenmelon-smoothie till frukost. Inte helt fel!

När vi var mätta i magen och lite runda under fötterna mötte vi Susan och Björni stan som tråkigt nog var på väg hem. Ellinor hade iallafall ett jobb att skylla sin tidiga avdunstning på. Som tur var kom Carolin och Johan till min räddning och vi tre lyckades ha en trevlig kväll trots att det mest var gamlingar som trodde dom var unga och barn knappt fyllda tonåringar som höll oss sällskap på stan. Vi gick några svängar och pratade om allt från engelska språket till matutbudet, dansade till gyllende tider och fick förklarat för oss att korven Knask är en specialitet från Lund.

Funderar på att snart cykla ner och ta mig en titt på festivalknallarna såhär i dagsljus. Skulle behöva en ny plånbok. Får se till att ta på mig skäna skor för gårdagens promenad i nya klackar var inte nådig. Efter någon timme på stan var de inte alls lika skäna som under femminuterspromanaden inne i skoaffären. Men som man säger, vill man vara fin får man lida pin! Och de är faktiskt grymt snygga, till och med Ellinor höll med om det.


En bildskön Ellinor och god mat. Jag kommer antagligen höra klagomål om att jag publicerat denna men hellre än bild nummer två, jag lovar!

torsdag 23 juli 2009

Festivalstart

Jag har världens finaste mormor som igår fick finbesök av ingen annan än sitt barnbarn. Vid lunchtid dök jag upp, precis i tid efter hennes onsdagspromenad runt kvarteret. Dagens rätt nere i matsalen var lasagne och vi fick sällskap av mormors bror Bruno och en annan snäll gubbe jag inte kommer ihåg namnet på. Mycket gott var det och som jag sa till mormor; det här får vi göra om snart!

Efter en sväng på både maxi och väla hämtade jag världens finaste Ellinor på jobb. Vi köpte kebab och Al Funghi på Torina, rökte vattenpipa på balkongen och tittade på sexinspectors. Kan väl knappast bli bättre?
Ikväll efter jobb kommer hon över till mig för lite plockmat, margharitas och öl. Sen bär det av ner till festivalen för att träffa ännu mer trevliga människor. Hoppas vädret håller sig torrt bara. Inte så kul att bli dyblöt en kväll på stan. Också har jag ju faktiskt nya skor!

tisdag 21 juli 2009

Back to basics

Nu är jag hemma igen efter en helgs semester i skärgården. Vädret visade sig inte från sin bästa sida men så är det väl med den svenska sommaren. Man får ta den för vad den är! Som tur är har morbror Lasse en massa roliga sällskapsspel för regniga och blåsiga dagar och det är faktiskt skönare att gå på promenad runt ön när det inte är gassande sol och 25 grader varmt.
Så nog har Apsö-vistelsen varit lyckad iallafall! Med räkberg, Lasses blåbärspaj, sill och potatis, en bra bok och mysig skärgårdsmiljö kan det väl inte bli annat. Men som man säger, borta bra men hemma bäst. Lite tyst är det allt här hemma men det gär mig ingenting. Och snart blir det ändring på det för om en timme börjar Allsång på tv. Innan dess ska jag packa upp och sätta på en maskin tvätt. Sen blir det till att ta på pyjamasen (lika bra att dra på den med en gång så är det gjort..) och skeda upp glass med hallonskörden från trädgården innan Anders drar igång sin sång!

lördag 18 juli 2009

baka baka stooora bröd!

Igår medans mamma körde ner pysslade jag i köket. Bakade två goda matbröd, ett flätat med soltorkade tomater, oliver och flingsalt och ett med getost-, pesto- och paprikafyllning. Till det lagade jag hemmagjord tomatsoppa på riktiga tomater och en halv kruka basilika. Behöver jag säga att det blev gott?



Nu ger vi oss snart iväg. Viska bara svänga ner om stan och hämta mammas kusin Karin som ska stanna med oss uppe i Blekinge tills imorgon. Regnet har redan börjat ösa ner och väntas hålla i sig hela helgen. Härligt!

fredag 17 juli 2009

Jag älskar sommaren!

Middagen igår var helnice! Olle plockade fram grillen, ölen var kall och till efterrätt vart det självklart gubbar med vaniljglass. Finns det något bättre än den svenska sommaren egentligen?

Nu har jag precis haft långfrukost på uterummet med rostade mackor, te och sydsvenskan. Snart ska jag ta en dusch och rymma upp lite här, jag har en tendens att sprida ut mina saker lite överallt när ingen annan är hemma.. Lite senare får jag cykla till Maxi och handla lite till ikväll och börja packa min väska innan det är dags att fixa med middagen. Mamma lämnar ön i skärgården någon gång idag och kör ner till Skåne för att hälsa på mormor. Imorgon åker jag med tillbaka för några dagars avkoppling med familjen hos morbror Lasse.
Härligt ska det bli med sol (förhoppningsvis!) och bad, utflykter med båten, en sväng i skogen på Birgers islänningar och mete på bryggan när solen börjar gå ner. Det finns ingen annanstans än Aspö där det verkligen än sommarlov på riktigt!

Packar självklart med datorn och tar med upp men har ingen aning om jag kan få igång Internet där ute på vischan. Annars, so long! Tar tåget tillbaka till Helsingborg någon gång i början på nästa vecka.

torsdag 16 juli 2009

Stallbesök

Nu är jag och Ellinor precis hemma från stallet på vars ett håll för lite eftermiddagsfika och uppfräschning. Kan man undvika gå på stan i hästkläder så gör man det! Snart tar jag min cykel och cyklar till henne igen. Det är så mysigt, vi har träffats nästan varenda dag sen familjen åkte iväg!
Något loppis på Framtid hinner vi inte med idag innan det stänger men en sväng på stan ska vi nog klara av. Designkällan har just nu 30% på allt och det kan man ju bara inte missa! Speciellt inte när Ellinor behöver födelsedagspresenter och jag nya prylar till rummet i Lund.
När vi är mätta på shopping bär det av hem till familjen Eklund för att istället bli mätta på mat. Jag gillar middagar hemma hos Ellinor, man blir alltid bjuden på massa gott. Eller, nu för tiden är det ju hemma hos hennes föräldrar. Hjälp vad gamla vi börjar bli!

onsdag 15 juli 2009

Falsterbo

Efter en stekhet bilresa genom Skåne och en dryg mils köande nådde vi äntligen vårt mål, Falsterbo Horse Show. Vi har haft en solig och varm (!) dag och jag efter dagens utevistelse skryta med en snygg t-shirtbränna! Jag och Ellinor hann med att titta lite på både hoppningen, ponnykuren och huntingen och gå några varv bland försäjningsstånden. Nixon fick ny kattmat och jag nya ridstrumpor!
Självklart hade vi picknick också. Ellinor gjorde pastasallad och jag piroger som egentligen skulle avnjutits på en filt i gräset med vi orkade inte bära det med oss så bilens baklucka fick agera matplats. Är det road-trip så är det! Väldans gott blev det iallafall.




Imorgon ska vi en sväng till stallet och Ellinor ska försöka sig på att rida det vita monstret. Tur jag är med, efter vad jag har hört verkar han spritt språngande galen efter några veckors vila! Sen får vi se vad dagen bjuder på. Jag måste hämta mina skor hos skomakaren, kanske blir det en sväng till Framtid och Designkällan för att spana på coola saker. Det bästa med att vara själv hemma är friheten att göra vad som faller en på. Vad som helst, hur som helst och när som helst. Extra bra är det att Jimmy är iväg så att Ellinor också är ensam. Då kan vi vara spontana tillsammans!

måndag 13 juli 2009

Danmark

Idag har jag och Tobias varit på Danmarks akvarium, väntat i en evighet på Klampenborgs tågstation och köpt öl i Helsingör. Idag var antagligen också sista dagen på ett tag som vi spenderade tillsammans. Det är slut nu, helt och hållet. Jag hoppas Tobias menade vad han sa; att jag intehar dumpat honom utan att vi "tagit ett gemensamt beslut". Oj vad vuxet det lät!
Det känns iallafall skönt att vi fortfarande kan vara kompisar och inte behöver slå varandra gula och blåa. Det kanske är lite kämpigt i början men efter en tid ska vi nog kunna träffas igen. Ett biobesök när sista Harry Potter filmen har haft premiär är redan inbokat!

Annars är det tyst och skönt här hemma på Hagtornsgatan. Resterande familjemedlemmar har åkt till morbror Lasse på semester. Visst, jag har inte träffat min familj mycket det senaste halvåret med det är ändå skönt att ha huset för sig själv. Jag har nyss bakat kakor och tittat på Lottas allsång från Liseberg. (Som Ellinor sa igår när jag berättade om mina tv-planer: "Sara blev genast 50-år äldre). Föresten ska hon och jag simma imorgon bitti och på onsdag kör vi ner till Falsterbo och tittar på hästar och har picknick. Mysigt!

Nu ska jag försöka sova även om huset luktar choklad och bailey's och fåglarna kvittrar utanför mitt fönster. (Nej, jag har inte suttit och smuttat på likör i min ensamhet. Jag hade det i kakorna.)

söndag 12 juli 2009

Gårdagens partaj



Tack Björn och Susan för en lyckad 20-års fest! Skoj att träffa lite folk efter ett halvår på flykt och höra om vad som har hänt här på hemmaplan. Sen att det blev några glas vin för mycket och att jag har den värsta huvudvärken på år och dar har jag ingen annan än mig själv att skylla! Men sånt hör väl till antar jag..


Detta är nog den första "kvällens outfit" någonsin i min blogg. Typiskt nog gick klackarna sönder på mina röda skor precis innan jag skulle gå så det fick bli till att byta! Tur att dom gick sönder hemma, otur när jag för en gångs skulle hade bestämt mig för att använda dom.


Linnea och Amelie


Ett stort plus för all god maaaat!

Nu ska jag försöka väcka lite liv i mig själv och cykla ut till stallet. Senare ikväll när Ellinor slutat på jobb blir det en sväng hem till henne för tjejsnack, te och popcorn. Najs!

torsdag 9 juli 2009

En vecka i Sverige


En vecka har redan gått och jag kan inte säga nog med gånger hur skönt det är att vara hemma! Lite dåligt har det väl varit med bloggandet med är det fint väder så är det och jag njuter hellre av solsken och att ha sommarlov än att sitta här och mögla.
Sen sist har jag både hunnit med att träffa Ellinor, hälsa på hos mormor, titta på mitt nya boende i Lund och köra ut och fika hos pappa och Tina. Imorgon ska jag och Tobias äta hemma och sen se premiären av Bruno och på lördag är det fest för Björn och Susan. Det är väl som Nyman säger på sin blogg: "Fyll inte ditt liv med dagar, fyll dina dagar med liv."
Var nyss på Bogart's och hyrde Benjamin Buttons otroliga liv så nu blir det rabarberpaj och film med mamsen och Lars. Får väl köra och hämta Albin och Isak från kyrkan först så inte dom ringer mitt i filmen. Ja, jag har vant mig vid högertrafik nu och att sitta på rätt sida i framsätet så bilkörning är piece of a cake igen.

söndag 5 juli 2009

Bilder från familjebesöket

Eftersom lillebror min har en flashig kamera och är duktig på att fotografera brukar vi överlåta den biten till honom när det är semester, fester och anda tillfällen då man vill ta vara på minnena. Albin överförde nyss bilderna till min dator han tog när de var över och hälsade på mig i Skottland. De få han nu hann med att knäppa. Större delen av tiden låg vi ju på rummen och bekantade oss med toastolen!

Här kommer iallafall ett litet smakprov.


Var det Dunnottar Castle? Kommer inte riktigt ihåg var det hette men ett gammalt slott iallafall!


Hallå!


Regn, regn, lite mer regn och dimma. Härligt semesterväder!


Balmoral, drottningens semesterställe. Snacka om sommarstuga!


Promenad vid floden.


Vi i de skotska högländerna.

lördag 4 juli 2009

Hem ljuva hem!

Jag är tillbaka, jag är här! Det är underbart att vara hemma igen och det fina vädret gör bara det hela ännu bättre. Jag har haft fullt upp ända sen jag landade i onsdags, därför det varit lite blogg-torka. Men vem vill sitta vid datorn när man inte varit hemma på sex månader?!

I onsdags hämtade mamma, bror och mormor mig på flygplatsen och sen bar det av raka vägen hem för att tömma väskorna, pusta ut och njuta av mammas goda lasagne. Det känns som rena lyxen nu när maten står på bordet och kläderna tvättas utan att jag behöver göra många knop!
Dagen efter kom Tobias och följde med på en behövd runda på stan med fika på Ebba's. Igår cyklade vi och hade picknick vid havet och först imorse tog han tåget tillbaka till Hässleholm. Idag har det varit konfirmation för kusin Ida och imorgon är det min tur att åka till Hässlehåla och för mer mys med min älskling och mat på vårt stammisställe.

Som sagt, full rulle. Jag har ju trots allt sex månader att ta igen!


Picknick-dags!


Fina kvällar är som gjorda för filtar och engångsgrill :)


Ida öppnar paket (jag vill också!) En trevlig konfa med kalas i trädgården och supergod mat!