lördag 26 mars 2011

torsdagsfjäril, fredagsvåfflor och en lördag i stan

Jag tror jag skrapade ihop tillräckligt många rätta svar för ett godkänt med god marginal på tentan i torsdags. En penna tog slut och jag fick skrivkramp i armen ett tag. På väg hem såg jag årets första fjäril. Det måste bara betyda att det gick bra!

Igår var det som de flesta säkert vet våffeldagen. Inget jag i vanliga fall brukar fira, men i år slog jag till på stort och köpte ett våffeljärn. Jonas och jag hade våffelkväll, men istället för den traditionella varianten med grädde och sylt gjorde vi på ett lite annorlunda sätt. I den ena bunken med smet bandade vi i dill och i den andra basilika och lite andra örtkryddor. De nygräddade verken toppade vi med lax och pepparrotscreme samt lufttorkad skinka och getost. Grönsallad, avokado, jordgubbar och bubbel i glasen. Synd att det bara är våffeldagen en gång om året!


Det blev mer smet över än vad jag trodde så imorse hade vi våffelbrunch innan Jonas gick till tåget. Jag följde med för att fortsätta min promenad mot konserthuset där Albin idag har spelat med Malmös symfoniorkester! Jag lyssnade när de bjöd på lite gratiskonsert utanför. Jätteduktiga! Klicka på play för att lyssna på Helsingborgs bästa trummisar.




Bredvid konserthuset ligger en ekologisk butik som heter Astrid och aporna. Där inne har de gryner, ris och nötter av alla de slag i lösvikt. Jag hittade också ett jättegott bröd som jag tidigare bara har sett på Sju Bönor i Helsingborg. Blev jätteglad när jag såg att det finns här i Malmö också så jag köpte med mig ett paket sådant, tog en take away kaffe och satt på en bänk i solen en stund. Sen lullade jag rundor lite till på Malmös gator och sprang rakt på The English Shop. Blev alldeles nostalgisk av att gå där inne. De hade i princip alla varor vi hade i skafferiet i Skottland. Allt från morgonflingorna och majonäsen, till de speciella tepåsarna och flickornas favoritgodis. Nu till påsk hade de en massa fina påskägg, precis sådana som var gömda i trädgården på påskafton och som flickorna sprang runt och letade efter i sina pyjamasar!

Efter mina affärsrundor gick jag till Stadsbiblioteket och fixade ett lånekort. Sen fortsatte jag min solskenspromenad ända ner till Maxi och handlade. Nu har jag med andra ord fått en ordentlig dagsdos av frisk luft. I kväll har jag för tillfället inga andra planer än att räkna till läkemedelstentan på torsdag. Men först lördagsmiddag - stuvade makaroner och korv. Och till efterrätt? Färsk ananas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar