söndag 6 juni 2010

Nationaldagen

Picknicken var lyckad (läs: vi hittade en underbar plats att breda ut filtarna på, inte en smula blev över av pajen och jackan behövde inte åka på förrän till cykelfärden hem).

Ikväll är det dags för fjärde omgången av Johns filmklubb. Dagen till ära hade det varit trevligt med en svensk film. Vi får väl se vad det kan tänkas bli för någon.

Själv har jag aldrig firat nationaldagen något särskilt. Vi svenskar är väl inte så kända för det och kan knappast mäta oss med norrmännen den 17 maj! Nej, svenskarnas nationalfirande infinner sig om ett par veckor på midsommarafton.

Eftersom det råkade bli film på självaste 6e juni ska vi ändå fira litegrann innan filmen startar. Kanske inte bara för att hylla vårt kära Sverige utan för att det kanske blir sista filmklubben innan vi lämnar Lund för sommaren? Vårt kalasande kommer bestå av en trerättersmiddag. John ska grejja en förrätt och köpa matvin, snaps och dessertvin. Jag har bakat den här kakan till dessert. Resterande tar med ingredienser till huvudrätten, som blir lax, kokt färskpotatis och en kall gräddfilssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar