måndag 14 juni 2010

paj med salami och brieost

Oslagbar kombo i smörgåsväg. I ett pajskal då? Jodå, det funkar det också!
Tyckte dock att pajdegen blev lite torr och smulig. Om det blir en nästa paj testar jag att ersätta 100 g av smöret med 1 dl kesella. Det blir mycket godare!



Nyp ihop 150 g smör med 3 dl mjöl och 1 tsk salt. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och förgrädda i 15 minuter på 200 °c.

Strimla 200 g salami, en paprika och en halv purjolök.


Fräs mjukt tillsammans med en finriven vitlöksklyfta. Smaksätt med 2 msk torkade örter (t ex oregano och basilika) 1 tsk strösocker och salt och peppar.




Fördela fräset i det gräddade pajskalet. Toppa med 150 g brieost i bitar, en tomat i skivor och ringar från en halv rödlök. Häll en äggstanning på 3 ägg och 3 dl mjölk över. Grädda på 200°c i ca 50 minuter.



Dela pajen med någon du tycker om. En sallad och ett glas vitt passar ypperligt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar