tisdag 10 augusti 2010

kräftskiva 2010

Sörpel, sörpel. Idag har vi pillat kräftor!


Jag bakade samma bröd som förra året. Det ser nästan ut som det är på väg att krypa ur ugnen när det gräddas och växer där inne. Här försöker han sig på en misslyckad rymning från matbordet ;)

I år slog jag till på stort och gjorde för första gången en paj som ytterligare tillbehör till de små röda djuren. Smörfräst spenat och västerbottenost gjorde sig bra tillsammans med en rejäl äggstanning.



Och sist men inte minst, nästan lika bra som kräftorna. All den goda osten!

Mormor var nöjd och hade roligt där hon satt och pillade med kräftorna och snapsade med ramlösa i glaset. Kalaset avslutades med en slät kopp kaffe och en rosa-blommig kaka. Det här blir något att berätta för damerna i trädgården imorgon! Hon tog med servetten med kräftmotiv för att bevisa att hon minsann inte kom med osanning om den fina bjudningen. Lite avundsjuka hade de andra i huset verkat vara redan när hon berättade att det vankades kräftkalas hemma hos dottern. Nu gäller det bara att komma ihåg allt värt att nämna. Kräftbestick, nötknäppare för hårda klor, det roliga brödet och det sköna vädret.. Undrar om hon skrev en minneslapp, precis som hon föreslog innan hon for hem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar