lördag 30 januari 2010

kardemummadoftande äppelkräm

De sista allra äpplena från trädgården hemma i Helsingborg var inte mycket att hurra för när jag var hemma på blixtvisit igår kväll. Då passar det utmärkt att ta med dom ner till Lund och koka äppelkräm!

Till 7 lagom stora äpplen, skalade och delade i kuber, kokade jag upp 3 dl vatten tillsammans med 1 msk råsocker och 1 tsk kardemumma. När vattnet börjat koka åker äpplena i och får koka tills de blir mjuka och mosiga. Maizena fixar sedan konstistensen. Klart!



Enkelt, gott.. mm, mumma :)
En annan bra sak med att koka kräm är att det blir ruskigt mycket äppelskal. Och det är ju bara sååå gott att knapra på!

Det funkar lika bra att använda sig av kanel som av kardemumma, om inte ännu bättre! Och är man en liten gottegris är sockermängden antagligen inte tillräcklig. Själv gillar jag den söta smaken från äpplena istället för den söta smaken av sockret, men smaken är ju som baken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar