söndag 10 oktober 2010

Körläger i skogen

Som jag tidigare nämnt har jag denna terminen gått med i Malmö studentkör MASK, något som än så länge är väldigt roligt. Det är kul att ha tagit tag i sjungandet igen, det gör mig så glad. Och så får jag lära känna nytt folk på köpet som pluggar annat på högskolan än till sjuksköterska.


Pernilla pluggar kriminologi (typ Martin Beck) och är också ny i kören för den här terminen.

I helgen har vi varit på läger i en scoutstuga i Torna-Hällestad för att ha det mysigt ihop och laga god mat (grönsakssoppa till lunch och kycklingwok samt äppelpaj med vaniljsås till middag), ha lite festligheter och leka lekar och framför allt för att slipa på sången och lära känna varandra bättre.


Tove och Madeleine marinerar kyckling.


Och här bakas det efterrätt.

Stället vi var på heter Gamlegården och ligger i en underbart vacker skog! Vädret var jätteskönt så vi var ute på ett par promenader mellan varven. Mycket sångrep har det blivit, både på gammalt och på lite nytt inför julen som faktiskt så smått börjar närma sig.


Lövskog är så mysigt, speciellt nu på hösten när alla löv är på väg av.




Söndagsmorgonens dimma gav intrycket av en riktig trollskog. Fuktig skog doftar så gott!

Ska det skålas ska det givetvis sjungas dryckesvisor. Är man en kör med fyra stämmor runt samma bord ska det ju självfallet också göras fyrstämmigt. Slå det på nästa fest om du kan ;)




Och visst sjöngs det mycket och högt under kvällen, precis som på vilken annan fest som helst. Skillnaden var att det var rent och lät bra och att man faktiskt slapp hålla för öronen, trots att ett par öl slunkit ner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar