fredag 15 april 2011

lunch i solen utan jacka

Första veckan på vårdcentralen har gått bra. Jag tycker det är roligt och min handledare verkar nöjd! Både hon och resten av personalen är snälla och jag känner mig välkommen som student. Det finns inget värre än att gå från sköterska till sköterska med vetskap om att ingen egentligen vill "ta hand om studenten".

Jag har fått reda på en massa nya saker (och säkert glömt minst hälften ingen). En del blodprover har jag hunnit med att ta, någon injektion har det blivit och numera börjar jag bli en riktig baddare på sårvård! Lite demensutredning fick jag lyssna på och en eftermiddag satt jag med hörlurar i telefonrådgivning. Handledaren har verkligen sett till att jag ska få vara med på vårdcentralens alla specialistmottagningar och mitt schema är fullt med spännande saker.

Med andra ord, jag är jättenöjd så här långt! Och att det ligger rakt över gatan gör inte saken sämre. Gratis frukt finns i en stor korg i köket och varje fredag samlas alla för en lite extra lång morgonfika med olika bröd och pålägg. När man går upp tidigt för att äta frukost är det inte så dumt med en klockan-tio-bulle eller en andra-frukost-banan för att orka med alla patienter fram till lunch. Varje torsdag är det läkemedelslunch vilket är ett vanligt inslag någon gång då och då på vårdcentraler. Denna vecka informerade Astra Zeneca om effekterna av ett blodfettssänkande preparat och bjöd på fisk med potatis och kall senapssås.

Idag är det sånt härligt solskensväder att jag satt ute på en bänk under lunchen med min pastasallad endast iklädd vit sjuksköterskeskjorta. Hur underbart är inte det? Lite ärenden på stan hann jag med när dagen var slut. Ikväll ska jag fortsätta beta av min lista på saker som ska göras. Känns som att den där högen med skolarbete bara växer och växer ju mer jag gör! Har en bit mögelost i kylen och hembakt bröd i frysen. Jag får väl göra det bästa av situationen och mysa lite med mig själv. Det är ju faktiskt fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar