söndag 7 februari 2010

Pesce al forno

Eller fisk i ugn, för er som inte läst italienska.

4 portioner:

700 gram benfri och valfri fiskfilé

1 tsk flingsalt

1 msk smör

4 plommontomater i klyftor

6 kronärtskocksbottnar i klyftor

1 rödlök i klyftor
8 ansjovisfiléer

2 msk kapris

3 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1 dl torrt vitt vin

saften av en halv liten citron

lite mer flingsalt och svartpeppar från pepparkvarn

1 tsk finhackad persilja


Skär fisken i 50-gramsbitar och gnid in den i flingsaltet. Smöra en ugnssäker form och fördela fisk, tomater, kronärtskocksbottnar, rödlök, ansjovis, vitlök och kapris i formen. Häll i olivoljan, vinet och citronsaften och salta och peppra.
Sätt in formen i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter, lite beroende på hur tjocka fiskbitarna är. Ta ut formen när fisken känns klar och grönsakerna har fin färg. Strö över persiljan.

Ikväll åt jag med kokt matris. Gillar man potatis bättre går pressad sådan säkert lika bra.
Imorgon äter jag nog upp resterna som en gryta med riven parmesan och en brödbit som kan fånga upp all den goda såsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar