söndag 21 februari 2010

Söndagskorv allt-i-ett

Slänger in ett litet tips så här på söndagskvällen :) När Ica har falukorv för 15 kronor gäller det att passa på. Men att laga korvstroganoff av nästan ett helt kilo falukorv kändes lite halvtrist. Det har man ju redan ätit den så många gånger förr.

Därför gjorde jag en mycket roligare variant av min faluring! Det blev någon slags faluwok i långpannan med medelhavsgrönsaker och pasta. Så här gör man på mitt sätt om man vill ha en portion till kvällsmat och fyra påsar i frysen för lata dagar.

Smörj en långpanna med en god olivolja. Dela fyra paprikor i olika färger i stora bitar, två zucchinis i halvmånar, 4 morötter i stavar och sprid ut längs långpannans kanter. Skär 800 g falukorv i fyrkanter och fördela den i mitten. Fördela två gula lökar i klyftor över korven och strö över en burk svarta oliver över hela långpannan. Ringla över lite mer olivolja, salta och peppra ordentligt och krydda med torkad oregano och basilika, ungefär en tesked av varje. Fega inte med kryddorna, det ska smaka ju något också! In i ugnen på 225 grader i ungefär en halvtimme eller tills det har blivit varm, grönsakerna är mjuka och korven har fin färg.



Faluwoken pluttar! Kul idé när man vill variera vardagskorven. Ibland kan hon hitta på bra saker hon den där Sara ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar