måndag 2 maj 2011

Valborg i Lund

Valborgshelgen har firats enligt konstens alla regler i Lund med sillfrukost, häng i stadsparken och grillning.

På fredagskvällen när jag kom till Jonas efter en stressig vecka med vårdcentral och pluggande hade han köpt en jättefin bukett med blommor till mig. Bättre start på helgen kunde det knappast bli! Eller ja, det skulle väl vara att han stod i köket och marinerade oxfilé när jag ringde på. Efter en runda på systemet och city gross för att inhandla nödvändigheter till en dag i stadsparken blev det alltså riktigt god kvällsmat med vin och potatis i ungen.


På lördag morgon cyklade vi iväg tidigt på knyt-sillfrukost på ett av studentområdena i Lund. Alla tog med sig något och en dignande buffé dukades upp på bord ute i morgonsolen.


Mätta och belåtna och med lite bubbel i kroppen rörde vi oss sen mot stadsparken där vi satt hela dagen på filtar i solen och hade det hur bra som helst. Trångt med folk men ändå förvånansvärt lugnt!

Framåt eftermiddagen cyklade vi hem och hämtade oxfilé-omgång nummer två som någon timme senare hamnade på grillen på Michael Hansens kollegium. Tanken var väl att vi skulle ha fortsatt kvällen med valborgsfest någonstans men efter en heldag var vi så trötta att vi cyklade hem redan vid tiotiden och gick och lade oss istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar