onsdag 12 januari 2011

filmpaus

Jag är en sån där typ som inte kan sitta för länge med en och samma grej, utan måste ta små pauser emellanåt för att huvudet ska orka med och för att jag ska kunna hålla motivationen uppe. Det gör visserligen att tenta-plugg tar mycket längre tid än för vissa andra som har pli på sig själva och kan sitta timtals och bara läsa. Å andra sidan hinner jag aldrig tröttna och sitter mestadels bara och pluggar när jag känner att det ger någonting.

Igår fick jag en sån där välbehövlig paus. John har börjat anordna sina filmkvällar igen. Igår såg vi en väldigt obehaglig men ändå gripande film om en psykiskt sjuk mamma och hennes sons uppväxt. En sann historia visade det sig, och filmen baserades på sonens egna filmer som han gjort med sin videokamera under sin barndom. Efteråt var Jonas snäll och erbjöd sovplats så jag slapp åka tillbaka till Malmö sent i mörka natten.

Här är jag och John från en annan filmkväll. Måste ha varit under valvakan detta kortet togs..


Trots min teori om att pauser är bra ångrade jag litegrann både under kvällen och imorse att jag åkte iväg. Den tidsplanen jag hade gjort upp inför den här tentan har väl inte riktigt hållt. Jag brukar vara den som inte pluggar så mycket dagen innan och tänker att "det jag inte kan idag, finns det ingen chans att jag kan imorgon heller".
Idag när jag kom trotsade jag dock min filosofi och satte mig nästan direkt och började läsa igenom allt jag ska kunna än en gång, med tron om att jag skulle vara helt ute och cykla. Men hör och häpna, jag tror faktiskt att jag kan det mesta och det känns inte helt hopplöst inför imorgon. Att se lite film och kunna smälta det jag läst gör att jag nu kan sätta egna ord på alla begrepp och att jag nog kan förklara det mesta som det är meningen att jag ska vid det här laget. En liten paus från allting visade sig göra susen!


Nu ska jag ta ännu en mikro-paus, beställa böcker till nästa kurs (som börjar på måndag!) och gå ner med soporna innan jag sätter mig och läser mina sammanfattningar ännu en gång.. Ett par timmar till måste jag allt sitta innan jag med gott samvete kan hålla kväll och göra det lite mysigt här. Repetition är kunskapens moder, glöm inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar